Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 200 gram
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier trzcinowy 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :)

Kroki postępowania

1
Dynie obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Krok 1 - Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :) foto
2
Do startej dyni wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i cukier.Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :) foto
3
Smażymy różne kształty, w zależności jakie mamy formy albo po usmażeniu wycinamy foremkami kształty.
Krok 3 - Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :) foto
4
Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiary tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Doskonale smakują i na ciepło i na zimno.
Krok 4 - Dyniowe placuszki czyli jak przemycić warzywa :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak