Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe krokiety z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mleko 1 szklanka
woda gazowana 1 szkl
puree z dyni 0,5 szkl
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 szklanki
mąka kukurydziana 0,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki

Nadzienie

masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
pieczarki 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Dodatkowo

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe krokiety z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka, olej, mleko i wodę zmiksować.
Krok 1 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto
2
Dodać pure z dyni, sól i obie mąki, powtórnie zmiksować.
Krok 2 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto
3
Ciasto odłożyć na 15-20 minut a następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Krok 3 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto
4
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać starte na grubej tarce pieczarki, masło, smażyć do odparowania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać z łyżką bułki tartej.
Krok 4 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto
5
Na usmażone naleśniki włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć jak roladki.
Krok 5 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto
6
Krokiety zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej.
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Dyniowe krokiety z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.06.2017 22:13
ciekawy przepis !!!!!!!!!
Diana Rusiłowicz 29.06.2017 21:41
Same pyszności.
agnieszka214 29.06.2017 20:39
Super wyglada mniam
cukiereczek 29.06.2017 20:24
Brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak