Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowa zupa krem z kukurydzą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 45 dag
cebula 20 dag
masło klarowane 3 łyżki
czosnek 2 spore ząbki
kukurydza 1 puszka
sól do smaku
dynia 60 dag
bulion warzywny 1 litr
imbir świeży 4 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa zupa krem z kukurydzą

Przepis z mojego bloga agatagotuje.pl

Cebulę pokrój w grubą kostkę i zeszklij na maśle (najlepiej w sporym rondlu). Ziemniaki obierz i również pokrój w sporą kostkę, dorzuć do cebuli. To samo zrób z dynią. Podsmażaj, aż wszystkie składniki ładnie się zrumienią.
Z litra bulionu odlej szklankę i dodaj do warzyw. Duś do miękkości pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj za pomocą blendera na gładką masę. Dolej pozostały bulion i wymieszaj dokładnie. Dodaj do zupy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i imbir (pokroiłam na niewielkie kawałki i też przecisnęłam przez praskę).Jeśli jest taka potrzeba, dopraw solą.
Podawaj posypane kukurydzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.01.2013 20:22
pysznie wyglada
Isia 05.01.2013 14:26
pychota
Miki 03.01.2013 22:59
super
Beata61 03.01.2013 22:31
pewnie pyszna, muszę spróbować zrobić
gosia561 03.01.2013 22:26
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak