Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa tarta
Kroki postępowania
Dodajemy margarynę i żółtko oraz wodę .
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy 50 minut.
cukier kryształ | 125 g |
jajko | 3 |
śmietana kwaśna | 150 ml |
Ciasto: | |
mąka pszenna | 240 g |
sól szczypta | |
margaryna | 180 g |
cukier | 2 łyżki |
woda zimna | 3 łyżki |
żółtko jajek | 1 |
dynia | 0,5 kg |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: