Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynianka słodko-kwaśna z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 80 dag
ziemniaki 40 dag
bulion warzywny 2 szklanki
fasola 1 szklanka/biała
woda 1/2 szklanki/ z kiszonych ogórków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynianka słodko-kwaśna z fasolą

Wykonanie:
Fasolę namoczyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Dynię pokroić, zalać bulionem, dodać pokrojone ziemniaki. Gotować powoli około 25 minut, następnie zmiksować. Wlać sok z kiszonych ogórków, doprawić do smaku i rozlać na talerze. Wsypać porcjami fasolę do zupy z dodatkiem startego kiszonego ogórka i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 04.10.2016 18:21
Na pewno bardzo smaczna zupka!
IKrakowianka 03.10.2016 20:48
super zupa
bietka 03.10.2016 20:38
ciekawa propozycja :)
magdow 03.10.2016 20:24
super przepis ;]
Marta Ryżek-Kalkowska 03.10.2016 19:22
Zdrowa i pożywna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak