Dynia z curry i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 kg
  • curry

    do smaku
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ryż

    3 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną dynię kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, dodając od razu curry i pieprz ziołowy, żeby wydobyć smak. Podlewamy niewielka ilością wody i dusimy do miękkości. Odparowujemy, doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Dyniowe curry podajemy na ugotowanym ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 08.12.2013 21:59
bardzo ciekawy pomysł:-)
pacpaw 03.12.2013 23:13
z dyni rzadko korzystam w kuchni
IZABELA29 18.11.2013 14:11
smaczne danie
ben-ka 18.11.2013 10:59
Ciekawe danie,tak jeszcze nie jadłam.
romanrafal 19.10.2013 13:04
pyszne jedzonko
Mniam 11.10.2013 00:30
Muszę spróbować takiego dania:)
w mojej kuchni 10.10.2013 19:01
smaczne jedzonko na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat