Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
ocet 10 % 1 szkl.
woda 4 szkl.
cukier 12 łyżek
Goździki całe Prymat 6 szt.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Dynię obrać z twardej skóry, wydrążyć środek, a miąższ pokroić w kostkę. Ułożyć ciasno w słoikach. Przygotować zalewę: do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól oraz goździki i ziele angielskie. Zagotować całość. Zalewę wlać do słoików z dynią i zakręcić. Pasteryzować 5 minut w garnku wyłożonym ściereczką (jeżeli zalewa jest zimna to pasteryzować 10 minut). Zagotowane słoiki wyjąć z garnka, odwrócić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym, zaciemnionym miejscu.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.10.2012 23:24
do zimnego mięska pieczonego pyszny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak