dynia w cieście naleśnikowym

dynia w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    30 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka kukurydziana

    ile zabierze
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • piwo ciemne

    50 ml
  • olej do smażenia

  • cynamon Prymat

    szczypta
  • woda gazowana

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokroić w kostkę i ugotować w lekko posolonej wodzie .Kostki mają być lekko miękkie.Z jaj, mąki,cynamonu , wody gazowanej ,piwa i sosu sojowego zrobić gęste ciasto naleśnikowe.Dynię maczać w cieście i smażyć w głębokim oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 18.01.2012 19:16
tak przyrządzonej dyni jeszcze nie jadłam
Rique 12.11.2011 12:32
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat