Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia półsłodka do słoików

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
ocet 1 szklanka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 6-8 szt
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia półsłodka do słoików

Wykonanie:
Dynię obrać, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Zagotować ocet z cukrem, solą i wodą. Włożyć dynię i chwilę podgotować z przyprawami. Gorąca dynię przełożyć do wyparzonych słoików z zalewą, zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut. Następnie przestudzić, przenieść do spiżarni i używać w zimie do sałatek, zimnych mięs i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 07.08.2015 15:52
bardzo lubię, jest pyszna zimą
mirosława4 07.08.2015 14:46
bardzo lubię i robię bardzo podobną
gosia561 07.08.2015 14:21
muszę taką zrobić
gosia56 07.08.2015 13:16
na pewno pyszna;)
bertpvd 07.08.2015 10:49
smacznie ;)
jagoda5913 07.08.2015 09:47
Super pomysł
Justyna Jussstiii 06.08.2015 23:46
nie robiłam ale chyba musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak