Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pasteryzowana słodzona

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg/obranej
cukier 60 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 4 ziarka
ziele angielskie 4 ziarka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pasteryzowana słodzona

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Dynię pokroić w kostkę.
Krok 1 - Dynia pasteryzowana słodzona foto
2
Zalać 3 szklankami gorącej wody, gotować 1 minutę i odcedzić.
Krok 2 - Dynia pasteryzowana słodzona foto
3
Do wywaru włożyć przyprawy, zagotować i gorącym zalać dynię ułożoną w słojach. Pasteryzować 10 minut na wolnym ogniu, następnie przenieść do piwnicy i używać do sałatek owocowych lub mięs.
Krok 3 - Dynia pasteryzowana słodzona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.09.2014 13:38
doskonała na zimę
Seba 06.09.2014 12:12
Wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak