Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dwukolorowa kremówka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 szt
budyń waniliowy
0,5 szt
masło
0,5 kostki
śmietana kremowa 30%
150 ml
śmietan fix
1 szt
cukier puder
1 łyżka
cukier
1 łyżka
sos truskawkowy
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa kremówka

Jeśli używamy mrożonego ciasta francuskiego,należy je rozmrozić.Pokroić je na 6 prostokątów i odpiec w nagrzanym piekarniku-220 stopni.Budyń ugotować z dodatkiem cukru,schłodzić.Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu,miksować.Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem.Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami:dolna warstwa to krem budyniowy,górna to bita śmietana.Kremówki podawać z sosem truskawkowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.01.2012 08:25
fajna
Ania67 20.07.2011 08:54
pycha
Iwona45 01.06.2011 13:35
super
Dorota59 09.04.2011 10:25
pyszne słodkości
Danuta8 08.04.2011 08:54
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak