Dwukolorowa kremówka

Dwukolorowa kremówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • budyń waniliowy

    0,5 szt
  • masło

    0,5 kostki
  • śmietana kremowa 30%

    150 ml
  • śmietan fix

    1 szt
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • sos truskawkowy

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli używamy mrożonego ciasta francuskiego,należy je rozmrozić.Pokroić je na 6 prostokątów i odpiec w nagrzanym piekarniku-220 stopni.Budyń ugotować z dodatkiem cukru,schłodzić.Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce budyniu,miksować.Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem.Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami:dolna warstwa to krem budyniowy,górna to bita śmietana.Kremówki podawać z sosem truskawkowym.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

16.01.2012 08:25
fajna

Ania67

20.07.2011 08:54
pycha

Iwona45

01.06.2011 13:35
super

Dorota59

09.04.2011 10:25
pyszne słodkości

Danuta8

08.04.2011 08:54
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat