Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa kaszka z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 duża sztuka
cukier 2-3 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
cytryna 1/2 sztuki
mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 32 g
kasza manna 5 łyżek
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa kaszka z jabłkami

Jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki (bez gniazda nasiennego). Z cytryny wycisnąć sok, skropić nim kawałki jabłka. Jabłko przełożyć do garnka, dodać do niego cukier (ilość zależy od upodobań) i cynamon. Gotować kilka minut, aż jabłko zmięknie. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę, cały czas mieszając. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Jabłko i kaszę lekko przestudzić. Połowę kaszy rozłożyć do dwóch miseczek. Do reszty kaszy dodać kakao, dokładnie wymieszać, rozłożyć do miseczek. Na wierzchu każdej porcji rozłożyć po trochu przestudzonego jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.10.2014 10:23
smaczne dseser dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak