Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony udziec indyka z cebulą i marchewką...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
olej rzepakowy 1/4 szklanki
ząbki czosnku 2 sztuki
przyprawa do zup - do smaku
marchewki 6 sztuk
cebula 4 sztuk
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: duszony udziec indyka z cebulą i marchewką...

mięso z udźca indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

na gorącym oleju zrumienić z każdej strony

posypać kucharkiem, dodać pokrojone w grubsze kawałki marchew, cebulę i żabki czosnku

dodać kucharka w płynie do smaku i pod przykryciem dusić do miękkości co jakiś czas podlać ciut wodą..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.04.2014 22:08
Pyszny obiadek
agnieszka131919 25.04.2014 21:55
moje smaki
Bernadeta1 25.04.2014 21:55
lubię mięsko z warzywami
Kejti 25.04.2014 21:40
Fajne mięsko :-)
w mojej kuchni 25.04.2014 20:58
ps;, z wywaru zagęściłam sos śmietaną 18% wymieszaną z mąką - 1/2 kubka śmietany+ 2 łyżki mąki z ciut wodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak