Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony schab w cebuli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1kg
cebula biała 5szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2szt
czosnek 1 ząbek
woda zimna 1,5szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: duszony schab w cebuli

Kroki postępowania

1
Schab myjemy osuszamy, kroimy w plastry (grubość jaką chcemy, jak lubimy). Oprószamy solą i pieprzem z obu stron, rozbijamy ręką. Podsmażamy na oleju aż uzyskamy złocisty kolor.
Krok 1 - duszony schab w cebuli foto
2
Gdy mięso nam się podsmaż szykujemy resztę składników, cebulkę kroimy w talarki, papryka mielona ostra można użyć słodkiej jak kto woli.
Krok 2 - duszony schab w cebuli foto
3
Do mięsa wrzucamy cebulkę i podsmażamy chwile razem.
Krok 3 - duszony schab w cebuli foto
4
Dodajemy resztę składników.
Krok 4 - duszony schab w cebuli foto
5
wszystko zalewamy wodą, dusimy pod przykryciem około 30minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 5 - duszony schab w cebuli foto
6
Podajemy z ziemniaczkami. Smacznego
Krok 6 - duszony schab w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.03.2014 18:53
dobry schabik
Lidzia 10.03.2014 17:52
Smaczniutki.
Renata22 10.03.2014 17:19
proste, pyszne danie
gosia56 10.03.2014 16:20
na pewno pyszny schabik
idealme 10.03.2014 15:50
smaczny schabik!
Monia 10.03.2014 15:36
Ale smacznie się poddusił :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak