Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka cebulowo-czosnkowa z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1,2 kg
czosnek 3 ząbki
kiełbasa śląska 5-6 szt
sól do smaku
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka cebulowo-czosnkowa z kiełbasą

Czosnek i cebulę obieramy. Ścieramy cebulę na plastry wraz z czosnkiem. Przekładamy do dużego garnka, solimy, podlewamy wodą i dusimy około 20 - 25 minut. Kiełbasę przekrajemy na połówki - wzdłuż, podpiekamy na patelni teflonowej. Przekładamy podpieczone kiełbaski do duszonki i dusimy razem 15 minut. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 11.10.2014 18:23
Uwielbiam takie dania ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak