Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1
czosnek 3 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z czosnkiem

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć i osuszyć, pokroić na kawałki i obsypać przyprawami: solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Krok 1 - Duszone żeberka z czosnkiem foto
2
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć żeberka na brązowo z obu stron.
Krok 2 - Duszone żeberka z czosnkiem foto
3
Dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć. Odlać nadmiar oleju i wlać szklankę wody.
Krok 3 - Duszone żeberka z czosnkiem foto
4
Dodać posiekany czosnek, listek laurowy i obsypać czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 4 - Duszone żeberka z czosnkiem foto
5
Dusić do miękkości mięsa.
Krok 5 - Duszone żeberka z czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 24.05.2015 21:26
bardzo dobre
bietka 08.05.2015 19:24
smaczny obiadek :)
agnieszka214 08.05.2015 19:14
super smacznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak