Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie kilka ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka

Umyte żeberka dzielę na porcje - po 2 kosteczki. Wrzucam do garnka, podlewam wodą. Do tego dodaję obraną i pokrojoną w piórka cebulkę oraz ząbki czosnku. Dokładam liść laurowy i ziele angielskie. Duszę do miękkości mięska. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. W szklaneczkę odlewam troszkę powstałego sosu, dokładam do tego mąkę i rozprowadzam trzepaczką. Wlewam to do mięsa i gotuję do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak