Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony poł kg
pieczarki pol kg
marchew pol kg
cebula pol kg
sól
pieprz
olej
ogórki pol kg

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa na kwasno z boczkiem

Cebule obieramy, siekamy drobno i szklimy na oleju, Cebulę zdejmujemy na talerz. Na patelni podsmażąmy teraz na złoto boczek pokrojony w kosteczkę. Boczek i cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy marchew, obraną, umytą i startą na tarce, pieczarki umyte i pokrojone w mniejsze kawałki oraz ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. Całośc gotujemy przez 20 min. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.08.2013 22:38
dziękuję :)
kokoszka
kokoszka 02.08.2013 21:43
pycha dla mnie
Marta1986 02.08.2013 19:55
bardzo smaczne
iwi 02.08.2013 19:31
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak