Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone warzywa do słoików

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1/2 kg
bakłażan 1/2 kg
pomidory 1 kg
cebula 2 szt
papryka 2 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: duszone warzywa do słoików

Małe cukinie i bakłażany myjemy i kroimy w plastry solimy i odstawiamy.Pomidory sparzamy i obieramy ze skorki.W garnku rozgrzewamy oliwę i zarumieniamy pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek,następnie dodajemy odsączonego bakłażana i cukinię.Dusimy 10 min dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy do smaku i smażymy na małym ogniu bez przykrycia pół godziny.Po ostudzeniu mieszamy i rozkładamy do słoików.Pasteryzujemy 20 min i wyjmujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.08.2011 09:41
Przepis wygląda ciekawie .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak