Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka górna część 6 sztuk
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
curry 1 szczypta
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, lekko osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej kawałki mięsa.
Krok 1 - Duszone udka z kurczaka foto
2
Wszystkie przyprawy wymieszać.
Krok 2 - Duszone udka z kurczaka foto
3
Posypać nimi mięso z obu stron. Mięso z obu stron mocno zrumienić.
Krok 3 - Duszone udka z kurczaka foto
4
Do zrumienionego mięsa wlać jedną szklankę wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 4 - Duszone udka z kurczaka foto
5
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 60 minut. Następnie odparować resztę wody, a mięso ponownie z obu stron zrumienić.
Krok 5 - Duszone udka z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.07.2015 19:00
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak