Duszone skrzydła z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z indyka

    2 sztuki
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

    2 łyżki
  • olej

  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszone skrzydła z indyka foto
Mięso podzielić na porcje. 3 łyżki oleju wymieszać z przyprawą do steku i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą natrzeć mięso, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Krok 2 - Duszone skrzydła z indyka foto
Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą, zrumienić z każdej strony.
Krok 3 - Duszone skrzydła z indyka foto
Zalać 3 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości (mi to zajęło 1,5 godziny).
Krok 4 - Duszone skrzydła z indyka foto
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 11.08.2012 17:42
Pyszne
pacpaw 13.06.2012 20:16
dawno już indyczek nie gościł na moim stole
Marlena/Kinia 05.12.2011 16:13
ładnie się prezentuje, takie przyrumienione i złociste.
kasiazur 24.11.2011 16:37
pyszne i proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat