Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone polędwiczki mocno paprykowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1 łyżka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
sól wg uznznia
olej do smażenia 2-3 łyżki
sos worcester 4-5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone polędwiczki mocno paprykowe

Kroki postępowania

1
Polędwiczki umyć, osuszyć, natrzeć papryką, oprószyć pieprzem i czosnkiem. włożyc do miski, posmarować oliwą z oliwek i polać sosesm worcestershire (2-3 łyżki). Odstawic na około 1-2 godziny.
Krok 1 - Duszone polędwiczki mocno paprykowe foto
2
W patelni z kominem rozgrzać olej, obsmażyć polędwiczki ze wszystkich stron. Podlać wodą (około 1/2 szklanki), dodć pozostały sos worcestershire. Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia posolić.
Krok 2 - Duszone polędwiczki mocno paprykowe foto
3
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Duszone polędwiczki mocno paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 24.01.2014 16:35
muszą być smaczne
Alex_M 20.01.2014 17:47
smaczne mięsko
Barbara13 19.01.2014 23:38
bardzo apetyczne :)
SmacznaPyza 19.01.2014 21:57
jak długo dusić żeby nie były suche ?
Cranberry 19.01.2014 20:50
Wyglądaja pysznie
irenka 19.01.2014 20:43
pyszne jedzonko
Magula 19.01.2014 20:35
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak