duszone ogórki ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek sałatkowy

    500 gram
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula biała

    1 szt.
  • pomidory

    5 szt.
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i pokroić w słupki. Rozgrzać w rondlu olej, włożyć pokrojony ogórek, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Cebulę obrać, pokroić najpierw w ćwiartki, a później jeszcze na pół i dodać do ogórka. Dusić pod przykryciem 30 minut.
Obrane pomidory pokroić tak jak cebulę, włożyć do rondla i dusić 5 minut/ Na koniec dodać kwaśną śmietanę oraz posiekany koperek, wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 10.10.2012 14:52
super
Justa32 04.09.2011 10:20
nie jadłam pewnie smaczne!!!
Justa32 04.09.2011 10:20
nie jadłam pewnie smaczne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat