duszona wieprzowina a\'la strogonof

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    300 gram
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • smietana 18%

    pół szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w cienkie paseczki.Obsmażamy na patelni,dodajemy pokrojona w piórka cebulę i paprykę,zalewamy gorącą wodą i dusimy pod przykryciem.Doprawiamy kostką mięsną,pieprzem i solą.Gdy mięso będzie miekkie,dodajemy koncentrat pomidorowy i pół szklanki śmietany.Zagotowujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 08.02.2011 15:48
strogonof raczej zawsze z ogóreczkami mi się kojarzy
Agnieszka_B 17.01.2011 19:35
Ciekawy pomysł na potrawę z wieprzowiny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat