Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona rzodkiewka do obiadu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 duzy peczek
masło 2 lyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 lyzki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona rzodkiewka do obiadu

D
Rzodkiewki umyć dokładnie, osuszyć, usunąć ogonki i łodyżki. Każdą rzodkiewkę pokroić w ósemki lub ćwiartki, zależnie od wielkości.

Na patelnię wrzucić masło, wsypać rzodkiewki, przesmażyć, zmniejszyć ogień i dusić aż rzodkiewki zmiękną. Lekko posolić.

Następnie zwiększyć ogień, posypać rzodkiewki bułką tartą i szybko przesmażyć.

Tak przygotowaną rzodkiewkę podawać na gorąco jako do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.12.2013 10:29
rzodkiewki jeszcze nie dusiłam, ciekawe :D
Rafał10 06.07.2013 22:36
pyszne rzodkiewki! Uwielbiam kombinować z tymi małymi warzywkami :D
Alex_M 05.07.2013 22:04
spróbuj :) smak jest fajny. rzodkiewka delikatnieje pod wpływem duszenia i wg mnie smakuje podobnie do kalarepki ;)
jozefinach 05.07.2013 21:12
Nigdy nie jadłam, bardzo ciekawa jestem tego smaku. Muszę wypróbować.
eMMe 04.07.2013 23:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak