Duszona młoda kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • cebula dymka

    3 szt
  • koper

    1/2 pęczka
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • kucharek uniwersalny

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy wodę. Na dno garnka wrzucamy odrobinę tłuszczu (np. masła lub margaryny) oraz posiekaną cebulę, lekko podsmażamy. Następnie wlewamy wodę (tak by kapusta była zanurzona). Dodajemy drobno pokrojoną i obraną marchew oraz cebulę dymkę i koperek. Dodajemy także kucharek, ziele oraz liść lurowy. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 30 minut. Przygotowujemy zasmażkę z 1 łyżki margaryny oraz 1 łyżki mąki. Dodajemy do kapusty. Kapustę doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anulka75 29.06.2012 18:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat