duszona marchewka ze śmietaną i kaszą

duszona marchewka ze śmietaną i kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    300 gram
  • masło

    20 gram
  • sól

  • mąka pszenna

    1/2 łyżeczki
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • szczypiorek

    do posypania
  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w małe słupki marchewkę podsmażyć na tłuszczu, posypać kminkiem, zalać szklanką gorącego bulionu i posolić. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, tak aby pozostała krucha. Wymieszać mąkę z niewielką ilością wody, dodać do marchewki i gotować 2 minuty. Wlać roztrzepaną śmietanę i wymieszać. Podawać marchewkę posypaną dużą ilością posiekanego szczypiorku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat