Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchewka z fasolką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1/2 sztuki
olej 1 łyżka
marchewka 1 duża sztuka
mleko 1/3 szklanki
przyprawa uniwersalna do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
biała drobna fasolka 1/2 puszki
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchewka z fasolką

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 1 łyżeczki sosu sambal oelek.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Duszona marchewka z fasolką foto
2
Marchewkę obrać, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Smażyć razem 2-3 minuty, co chwilę mieszając.
Krok 2 - Duszona marchewka z fasolką foto
3
Do marchewki z cebulą wlać mleko, dodać trochę przyprawy uniwersalnej i zioła, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Duszona marchewka z fasolką foto
4
Fasolkę odsączyć, dodać do marchewki. Dodać też do niej ketchup i sos sambal oelek.
Krok 4 - Duszona marchewka z fasolką foto
5
Wymieszać, zagotować. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Duszona marchewka z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak