Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona łopatka Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 1.2 kg
cebule 2
ząbków czosnku 6
sosu sojowego Tao Tao 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
przyprawy do pieczeni 1 łyżka
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona łopatka Eli

Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć łopatkę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem przesmażyć.Dodać sos sojowy,przyprawę do pieczeni,bazylię,oregano,pieprz,podlać wodą i dusić mięso do miękkości.Wyjąć łopatkę z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Łopatkę pokroić na porcje.Sos podawać w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam łopatkę a kluskami śląskimi (przepis w mojej galerii) i kapustą z pieczarkami (przepis w mojej galerii).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 10.12.2011 18:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak