Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kiełbaska z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 4 szt
oliwa do smaku
sól do smaku
czosnek 1 szt
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kiełbaska z papryką

Rozgrzewamy na patelni oliwę z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Ilość czosnku wg upodobań. Kiełbasę nacinamy i wkładamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Paprykę kolorową myjemy, wycinamy nasionka i kroimy w słupki. Wkładamy na patelnię, dusimy na małym ogniu pod przykryciem do czasu zmięknięcia oliwy. Po chwili od wyłożenia papryki na patelnię dodajemy do smaku sól. Ilość wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.02.2014 21:37
jakie kolorowe danie
kuklik 17.11.2013 21:20
z cebulą tak z papryką jeszcze nie robiłam
Klausia 28.08.2013 21:23
z papryką nie próbowałam :)
Dorota59 27.08.2013 11:57
szybkie i smaczne jedzonko
Katarzyna59 09.08.2013 07:09
lubię takie jedzonko
Renata22 09.08.2013 00:30
Ładnie wyglądają te kiełbaski w otoczeniu tych papryk;)
adelajda 25.06.2013 08:45
świetnie wygląda jak smakuje tak samo to pycha
Krystyna32 19.06.2013 16:27
bardzo lubię
olkaaa 18.06.2013 07:36
bardzo lubię
Monia 17.06.2013 19:40
Jejku, właśnie sobie uświadomiłam jak dawno nie jadłam smażonej kiełbasy :-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak