Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
pieczarki 6 sztuk
ser żółty
keczap
majonez
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
karkówka 1 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: duszona karkówka

Karkówkę pokrój w grubsze plastry, posyp z dwóch stron solą, pieprzę i przyprawą do mięsa. Karkówkę poukładaj w żaroodpornym naczyniu. Cebulę obierz i pokrój w kostkę i posyp na mięso. Pieczarki obierz i pokrój w kostkę i posyp na cebulę. Na pieczarki wyłóż keczap a potem majonez. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, duś pod przykryciem 1,5 godziny. Wyjąć posypać startym serem i wstawić jeszcze do piekarnika, aż się ser rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 04.12.2013 14:07
pyszne mięsko :-)
Bernadeta1 23.03.2013 13:37
bardzo smaczna karkówka
EmciaPichci 09.03.2013 19:26
musi być pyszna!
Wacław 21.02.2013 17:31
pyszny ten obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak