Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
masło 2 łyżki
koperek 1 łyżka
woda 3/4-1 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Porada

Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepa


Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
Masło topimy. Do rozpuszczonego wsypujemy kostki kalarepki. Chwilkę razem smażymy, a następnie podlewamy wodą. Delikatnie przyprawiamy i gotujemy do miękkości.
Gdy będzie już miękka w małej ilości wody rozrabiamy mąkę i zagęszczamy kalarepkę. Dokładamy koperek i ewentualnie doprawiamy całość. Zagotowujemy by mąka się rozkleiła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.12.2015 02:10
Zdrowe jedzenie.
anka1988 29.12.2015 09:49
smaczny dodatek do obiadu/
Mniam 29.12.2015 08:56
Bardzo smaczny dodatek do obiadu.
jagoda5913 29.12.2015 00:10
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak