Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżki
jabłka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1 mała głowka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona czerwona kapusta z jabłkiem

Kroki postępowania

1
W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić ją.
Krok 1 - Duszona czerwona kapusta z jabłkiem foto
2
Dodać umytą i poszatkowaną kapustę. Podsmażyć przez ok. 2-3 minuty. Następnie podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Krok 2 - Duszona czerwona kapusta z jabłkiem foto
3
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Wymieszać. Poddusić przez chwilę.
Krok 3 - Duszona czerwona kapusta z jabłkiem foto
4
Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego :)
Krok 4 - Duszona czerwona kapusta z jabłkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 05.12.2013 16:35
mniam moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak