Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Napar z herbaty „Imperium słońca”
50 ml -
biała czekolada
200 g -
żółtko jajek
2 sztuki -
cukier
40 g -
płatki żelatyny
4 sztuki -
śmietana 36%
300 g -
biszkopty podłużne
1 opakowanie -
konfitura z płatków róży
120 g -
cytryna
1 sztuka -
Syrop:
250 ml -
woda
200 ml -
cukier
50 g
Przepis i sposób przygotowania Duet herbaciany z konfitura z płatków róży
Wodę zagotować z cukrem, tworząc syrop cukrowy i połączyć go z konfiturą z płatków róży i sokiem cytrynowym. Przygotowanym syropem nasączyć biszkopty.
Dno tortownicy wyłożyć nasączonymi biszkoptami, przełożyć masą herbacianą, a następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i dopełnić masą. Tak przygotowany deser odstawić do lodówki i pozostawić do momentu stężenia.
Komentarze (26)
Załaduj więcej komentarzy (16)