Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drzem z czerwonej porzeczki i jabłek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
jabłko winne 1 kg
cukier żelujący 1 kg
skórka pomarańczowa
aromat pomarańczowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drzem z czerwonej porzeczki i jabłek

Wykonanie:
Porzeczkę opłukać, oczyścić z szypułek i rozgotować (bez dodatku wody). Jabłka obrać, zetrzeć i rozgotować również oddzielnie. Następnie połączyć owoce, dodać cukier żelujący, aromat, skórkę z pomarańcza i smażyć bez przykrycia aż owoce połączą się w jednolitą masę. Od razu przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 31.07.2015 19:46
fajnie przełamany jabłkiem
Ola1young 30.07.2015 17:01
popraw błąd ort, w tytule
olyabuziaczek 30.07.2015 11:32
ten dżem ma bardzo ładny kolor
Maridka19 30.07.2015 11:26
Pycha do świeżych bułeczek
ben-ka 30.07.2015 09:15
Do świeżej bułeczki, pycha !
Krzysztof15 30.07.2015 06:24
bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak