Drożdżowy ze śliwkami

Drożdżowy ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto drożdżowe z

    0.5 kg
  • śliwki

    15 dkg
  • galaretka agrestowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto z pół kg mąki (jeśli więcej podwoić porcje) rozwałkować i przełożyć do formy, ułożyć śliwki i poczekać aż podrośnie po czym wstawić do piekarnika na 40 minut. Na upieczone i ostygnięte ciasto wyłożyć trochę śliwek i zalać galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna87 03.12.2012 18:54
lubię tego rodzaju ciasta
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
Neetka90 03.12.2011 23:10
super
kiziolek201 15.07.2011 19:29
Przepyszne to ciasto
tomek18 24.06.2011 22:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat