Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdzowo pierogowo

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk żółtka
mąka 8 szklanek
mlek 3 szklanki
drożdże 10 dag
margaryna 125 gram opakowanie
sól szczypta
kapusta pekińska 1 malutka głowka
ogórek kiszony 1 sloik
papryka 1 słoik
ser żółty 10 dag
pierczarki 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Udko z kurczka 4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 5 łyzek
camembert 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowo pierogowo

Kroki postępowania

1
pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny , udka- oddzielamy mięso od kosci i przyprawiamy ziołami prowansalskimi, smażymy na rozgrzanym oleju, mieszjąc. Łaczym yz pieczarkami.
Krok 1 - drożdzowo pierogowo foto
2
Łączymy ze sobą posiekaną kapustę, pokrojonego ogórka i paprykę , mięso. Nastepne dodajemy pokrojony ser plesniowy i start żółty, mieszamy, i wykładamy do woka. Podsmażamy ok 8 minut.
Krok 2 - drożdzowo pierogowo foto
3
łączymy ze sobą drożdze rozpusczone w mleku, mąkę, margarynę, żółtka -zagniatamy ciasto. odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką.rozwałkowujemy ciasto na cienki placek. Wykrajamy szklanką kółka.
Krok 3 - drożdzowo pierogowo foto
4
Wykładamy farsz na każde kółko, sklejamy, wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z 2 stron.
Krok 4 - drożdzowo pierogowo foto
5
smacznego.
Krok 5 - drożdzowo pierogowo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.11.2013 09:55
Takich pierogów chętnie bym skosztował :)
Lis 04.11.2013 14:25
Pysznie wyglądają
ssylwiaa 04.11.2013 14:18
chętnie bym spróbowała ;)
Adamorek 04.11.2013 13:40
ciekawe pierogi
nutellla 04.11.2013 13:30
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak