Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki serowo - żurawinowe
Kroki postępowania
Do miski dodać ser + oba cukry + jajko + miękkie masło.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 - 25 minut.
drożdże świeże | 20 g |
mleko 3,2% | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 50 dag |
cukier kryształ | 3 łyżki |
masło | 50 g |
jajko | 1 sztuka |
czarny sezam | 1 łyżka |
jajko | 1 sztuka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier brązowy | 1 łyżka |
masło miękkie | 30 g |
Masa serowa | 25 dag sera białego |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: