Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówki serowe z nadzieniem jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
cukier 2 łyżki
twaróg 250 g
masło 0,5 kostki
jabłka 3 szt
lukier biały 0,5 szkl
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki serowe z nadzieniem jabłkowym

Jabłka myjemy, obieramy. Kroimy w kostkę i podprażamy na małym ogniu z dodatkiem wody. Mąkę przesiewamy, dodajemy rozdrobniony twaróg, masło i cukier. Zagniatamy i rozwałkowujemy. Schładzamy w lodówce około 30 minut. Za pomocą szklanki robimy kółka, na każde z nich nakładamy pół łyżki farszu jabłkowego i składamy na pół i sklejamy boki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika polewamy lukrem. Gdy lukier wystygnie możemy dodatkowo opruszyć je cukrem pudrem.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.07.2016 20:05
Smaczne drożdżówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak