Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
1 kostka -
mleko
1,5 szklanki -
cukier
1 szklanka -
cukier waniliowy
1 paczuszka -
mąka
1 kg -
jajko
6 sztuk -
drożdże
1 kostka -
cukier puder
Przepis i sposób przygotowania Drożdżówka z kruszonką i polewą pomarańczową
Kroki postępowania



Wyrobić ciasto.


Kruszonkę należy przygotować według przepisu:
4 łyżki masła, 5 łyżek cukru pudru, 8 łyżek mąki- wszystko zagnieść i pokruszyć na ciasto.
Odstawić jeszcze na 15 minut żeby wyrosło.
Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez ok 30 minut.
Ciasto gotowe.

Komentarze (1)