drożdżówka z kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg.
  • jajka

    6 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • mleko

    1 szkl.
  • margaryna

    1/2 kost.
  • drożdże

    5 dkg.
  • cukier waniliowy

  • kruszonka

  • mąka

    1/2 szkl.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • margaryna lub masło

    10 dkg.
  • aromat waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wsypać mąkę do miski dodać rozpuszczone w letnim mleku drożdże i wyrobić dłonią odstawić na 30min.po tym czasie dodać roztopioną margarynę i jajka ubite z cukrem oraz cukier waniliowy wyrobić ciasto na jednolitą masę odstawić do wyrośnięcia jak wyrośnie to wyłożyć ciasto na blachę,przygotować kruszonkę z podanych składników i posypać po wierzchu ciasta wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.40min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 07.10.2012 17:57
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat