Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka dyniowa(długoterminowa)
Kroki postępowania
W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże, dodać przecier z dyni, 1 szklankę mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
mąka pszenna | 3 szklanki |
mleko | 1/3 szklanki |
drożdże | 2 łyżki |
cukier | 6 łyżek |
masło | 1/2 kostki |
jajko | 2 szt. |
dynia | 1/2 szklanki/ przetarta |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 szt |
aromat | 1 szt./dowolny smak |
tłuszcz do formy | |
jajko | 1 szt/do posmarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: