Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
drożdże świeże
5 dag -
jajko
4 sztuki -
cukier
3/4 szklanki -
olej rzepakowy
3/4 szklanki -
mleko 3,2%
1 szklanka -
mąka
50 dag -
sól
- szczypta -
aromat rumowy
1 łyżeczka -
jabłka
12 sztuk -
cukier
- ile potrzeba -
cynamon Prymat
- ile p[otrzeba -
czekolada gorzka
100 gram -
śmietana gęsta
2 łyżki -
skórka pomarańczowa kandyzowana
5 dag
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

do miski wg kolejności: wkruszyć drożdże, wsypać cukier, wbić jajka





ciasto polać czekoladą i posypać skórką pomarańczy, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu - bez wyrabiania leniwa rożdżówka z całymi jabłkami jest bardzo smaczna, wilgotna, aromatyczna i puszysta, smakuje i na śniadanie i na podwieczorek...........SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się