Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe serce
Kroki postępowania
Całość posypujemy kruszonką i pieczemy około 30 minut w 180˚C.
mąka | 30 dag |
mleko | 0,5 szklanki |
margaryna | 1/4 kostki |
drożdże | 3 dag |
cukier | 2-3 łyżki |
jajko | 2 do ciasta |
jajko | 0,5 do posmarowania |
sól | 1 szczypta |
kruszonka | |
cukier | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
masło | 1/3 łyżki |
barwnik spożywczy | 1 czerwony |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: