Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 op
drożdże 20 g
cynamon Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej do smażenia wedle uznania
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli i cynamonu, i zalewamy lekko podgrzanym mlekiem. Wszystko mieszamy. Dodajemy mąkę i jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej pulchnej masy.
Krok 1 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto
2
Jabłka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach l;ub kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto
3
Smażymy na oleju małe placuszki. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Krok 3 - Drożdżowe racuchy z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.01.2013 19:23
ale mam smak na racuchy..
Konczi 13.08.2012 00:28
wyglądają apetycznie
1j1o1l1a1 08.08.2012 14:52
moje wyrastaja bardzo grube :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak