Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 jajka
mleko 1 szklanka
drożdże 50 gram
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy

Z drożdży,cukru,1/4 szklance letniego mleka,2 łyżeczek mąki przygotować rozczyn. Odstawić na 5 minut. Do mąki dodać sól, drożdże, mleko i ubite jajka - wymieszać i zostawić pod przykryciem 20 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 20.02.2013 19:18
lubię racuchy :)
caffee_tea 20.02.2013 19:15
lubię racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak