Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bułeczki z nadzeniem serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

drożdże 5 dag
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
mleko 1\2 szklanki
margaryna 2 łyzki
sól szczypta
cukier szczypta
aromat śmietankowy 8 kropel

nadzenie

twaróg 30 -40 dag
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 3łyzki
jogurt naturalny lub waniliowy 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki z nadzeniem serowym

Kroki postępowania

1
Drożdże należy rozpuścić z odrobiną cukru, mleka i odstawić na 10 minut.
Krok 1 - Drożdżowe    bułeczki z nadzeniem serowym foto
2
W tym czasie nalezy twaróg utrzeć z cukrami i żółtkiem . Do miski należy mąkę, dodać cukry , jajka, szczyptę soli , rozczyn drożdżowy i masło Zagnieśc ciasto. Odstawić je w ciepłe miejsce na około20-30 minut.t. Smacznego!

Krok 2 - Drożdżowe    bułeczki z nadzeniem serowym foto
3
Potem ciasto nalezy rozwałkowac i rozsmarować na nim ser. Ciasto zwijać na trzy, tzn, jeden brzeg ciasta kłaść poza połowę a potem drugi brzeg ciasta na ten położony przed chwilą. Kroimy w paski o szer około 2-3 cm.
Krok 3 - Drożdżowe    bułeczki z nadzeniem serowym foto
4

Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stoniach , Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem
Krok 4 - Drożdżowe    bułeczki z nadzeniem serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 22.11.2015 14:57
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak