Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
sól do smaku
pieczarki 0,5 kg
margaryna do smażenia
jajko 2 sztuki
mąka pszenna do panierowania
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy z pieczarkami

Pieczarki pokroić i podsmażyć do miękkości, doprawić do smaku solą, ostudzić. Filety rozbić tłuczkiem pod folią, posypać solą i pieprzem z obu stron. Na każdy ułożyć porcję pieczarek. Zwinąć jak roladę. Każdy owinąć jeszcze ciasno w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki, aby mięso się skleiło. Odwinąć z folii, obtaczać w mące, rozbełtanym jajku z odrobiną jarzynki, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu z każdej strony, podawać na ciepło do obiadu z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 02.02.2013 08:49
pychotka
RenataZ-et 26.01.2013 22:33
Wyglądają bardzo apetycznie-lubię tego typu jedzonko :)
pajbek 31.12.2012 12:52
Super jedzonko :-)
Krzysztof15 31.12.2012 12:46
super
KasiaK90 31.12.2012 12:23
uwielbiam takie mięsko
Lemon 31.12.2012 12:16
uwielbiam
babajaga1969 31.12.2012 12:05
ekstra roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak