Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy rosół z kapustą i cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
kapusta włoska 1 liść
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji
makaron nitki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy rosół z kapustą i cebulą

Kroki postępowania

1
Kurczaka przekłądamy do garnka, zalewamy około 2,5 l wody i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy do smaku soli.
Krok 1 - Drobiowy rosół z kapustą i cebulą  foto
2
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w podłużne ćwiartki. Dodajemy warzywa do wywaru wraz z obraną cebulą
Krok 2 - Drobiowy rosół z kapustą i cebulą  foto
3
Dodajemy liściem kapusty, zmniejszamy grzanie i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 60 minut. Na koniec gotowania doprawiamy rosół do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 3 - Drobiowy rosół z kapustą i cebulą  foto
4
Rosół podajemy z makaronem, z posiekanym mięsem, marchewką i szczyptą siekanej pietruszki.
Krok 4 - Drobiowy rosół z kapustą i cebulą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.10.2014 10:44
takiego jeszcze nie jadłem
Janina 28.10.2014 10:00
Smaczny rosołek;)
Beatris 28.10.2014 09:29
Apetyczny rosołek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak