Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy filet duszony z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyńcza
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól
pieprz
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy filet duszony z papryką

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.
Krok 1 - Drobiowy filet duszony z papryką foto
2
Na patelni z odrobiną margaryny podsmażamy posiekaną cebulę razem z kurczakiem. Dodajemy paprykę i dusimy na małym ogniu do miękkości.
Krok 2 - Drobiowy filet duszony z papryką foto
3
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Krok 3 - Drobiowy filet duszony z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 11.02.2014 12:34
smaczne danie :)
ONY_za_kare 10.02.2014 12:24
dobry obiadek
Motorek 13.11.2013 10:41
bardzo fajny
EmciaPichci 03.08.2013 05:58
do ryżu idealny!
adelajda 12.07.2013 13:15
zawsze inny filecik
Ela15 28.06.2013 20:53
super danie
Ada-Gaba 13.06.2013 07:48
lubię takie połączenia
Seba 03.05.2013 11:30
bardzo smaczne mięsko
motyl 29.09.2012 16:07
super
RenataZ-et 18.09.2012 20:21
Pyszny obiadek
Dorian 18.09.2012 14:09
super
caralajna 18.09.2012 11:23
pyszny
malinka18 16.09.2012 11:40
pychota,jak dla mnie z ryżem!
Henryka2 16.09.2012 07:12
Patrząc na Twoje przepisy widzę fankę margaryny.
kate.500 15.09.2012 21:00
apetyczne te pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak